Skip til primært indhold

Styregruppe dagsorden og referater

Herunder findes dagsorden og referater fra møder i styregruppen bag Telemedicinsk Servicecenter Syd

Dagsorden

Tidspunkt: 12. november 2024 kl. 13.30-15.30

Sted: Teams møde

Deltagere:

Lejf Hansen (Sygehus Lillebælt), Charlotte Mose Hansen (Esbjerg og Grindsted Sygehus), Ann-Britt Juul (OUH), Bente Holm Ravn (Sygehus Sønderjylland), Mathias Hornbæk (Middelfart Kommune), Lone Boysen (Varde Kommune), Solveig Christensen (Nyborg Kommune), Torben Lindbæk-Larsen (Tønder Kommune), Kristina Lagoni (FTS), Kuno J.S. Kudajewski (FTS), Anne Wieland Tornøe (Regional IT),

Christina Wie Gaarslev (TSS) og Claus Terkelsen (TSS)


Dagsorden

1.    Velkommen
2.    Præsentationsrunde af styregruppemedlemmer (se bilag 1.)
3.    Præsentation af Telemedicinsk Servicecenter Syd
4.    Konstituering af styregruppe
a.     Valg af formand og næstformand
5.    Godkendelse af kommissorium (se bilag 2.)
6.    Fremadrettet arbejde
7.    Single device ved borger (se bilag 3.)
8.    Møder i 2025
9.    Eventuelt

 

Referat

Deltagere:
Charlotte Mose Hansen (Esbjerg og Grindsted Sygehus), Ann-Britt Juul (OUH), Bente Holm Ravn (Sygehus Sønderjylland), Mathias Hornbæk (Middelfart Kommune), Lone Boysen (Varde Kommune) deltog til og med punkt 4, Torben Lindbæk-Larsen (Tønder Kommune), Kristina Lagoni (FTS), Kuno J.S. Kudajewski (FTS), Anne Wieland Tornøe (Regional IT), Christina Wie Gaarslev (TSS) og Claus Terkelsen (TSS).

Afbud:
Lejf Hansen (Sygehus Lillebælt) og Solveig Christensen (Nyborg Kommune).

Ad 1. Velkommen

Mødet blev åbnet og alle deltagerne blev budt velkommen.

Ad 2. Præsentationsrunde af styregruppemedlemmer

Der blev gennemført en kort præsentation af styregruppens medlemmer, hvor hver deltager beskrev deres baggrund og de erfaringer, de kan bidrage med i arbejdet i styregruppen.

Ad 3. Præsentation af Telemedicinsk Servicecenter Syd

Christina Wie Gaarslev præsenterede opgaver og økonomi i Telemedicinsk Servicecenter Syd (TSS) og hvilke telemedicinske indsatser, i Fælles Telemedicin i Syd, der serviceres.

Ad 4. Valg af formand og næstformand

Styregruppen konstituerede sig med valg af formand og næstformand:

  • Formand: Torben Lindbæk-Larsen
  • Næstformand: Bente Holm Ravn

Ad 5. Godkendelse af kommissorium 

Der blev foreslået en ændring af formuleringen om mødernes varighed, så det fremgår, at møder også kan være kortere end to timer.

Kommissoriet blev godkendt med ovenstående justering. 

Formandskabet opfordres til at overveje, om fysiske møder kun skal afholdes, når dagsordenen indeholder diskussionsemner, eller om møderne også kan afholdes fysisk, når der kun er orienteringspunkter.

Ad 6. Fremadrettet arbejde 

TSS præsenterede nogle af de kommende opgaver, herunder

  • Arbejdsgange på hjemmesiden.
  • Forberedelse af undervisning og udstyr til rul 2 og 3 af ”TeleHjerte-indsatsen”.
  • Genanvendelse af Telekits.
  • ServiceNow til registrering af supportopkald og blanketter.
  • Fremskudt lager (som allerede anvendes på OUH ifm. TeleHjerte-piloten, men som også kunne være relevant for andre kommuner og sygehuse).
  • Nye devices, herunder Bring Your Own Device (BYOD).

TSS spurgte styregruppen om ønsker til fremadrettet arbejde.

  • TSS foreslog, at styregruppen ser nærmere på TSS’ økonomimodel. Styregruppen støtter op om dette.  
  • Der blev også foreslået en diskussion om, hvordan Telekits kan anvendes mere effektivt og udbredes, så både borgere og kommuner/sygehuse opnår størst muligt udbytte. Denne diskussion skal finde sted både i TSS-styregruppen og i FTS-programstyregruppen, men TSS-styregruppen kan bidrage med sin vinkel. Der blev understreget behovet for klarere governance og præcise snitflader. 
  • Styregruppen opfordrede til, at de fik til opgave at spørge i baglandet om brugeroplevelsen af TSS og om drøfte om der er forslag til forbedringer i samarbejdet eller løsningerne.

Ad 7. Single device ved borger 

  • TSS har arbejdet på at muliggøre flere applikationer på én enhed, så borgere med flere indsatser/sygdomme kan bruge den samme enhed til flere indsatser. 
  • Styregruppen støtter op om denne løsning.
    • Der blev også drøftet muligheden for BYOD. Der skal dog tages højde for support og teknisk understøttelse af disse enheder. 
    • Der skal afklares eventuelle arkitektoniske og juridiske krav vedrørende de enheder og applikationer, der kan anvendes. 
  • TSS opfordres til at give styregruppen et grundigt beslutningsgrundlag, herunder erfaringer fra samarbejdet med Odense og Faaborg-Midtfyn kommune.

Beslutningspunkt
Styregruppen vedtog:

  • At TSS må lave en yderligere afdækning af fordele og ulemper ved single device ved borger.
  • At TSS efterfølgende laver en pilotafprøvning i samarbejde med Odense Kommune og Faaborg-Midtfyns Kommune.

Ad 8. Møder i 2025 

Møderne bookes for et år ad gangen. Det afklares med formandsskabet om møder skal afholdes fysisk eller online. Følgende møder blev foreslået.

  • 3. marts 2025, kl. 13:30-15:30 (muligvis fysisk fremmøde i Odense) 
  • 23. juni 2025, kl. 13:00-14:30 
  • 7. oktober 2025, kl. 13:00-15:00 

Der findes ny dato for juni-mødet og TSS sender indkaldelser ud hurtigst muligt.

Ad 9. Eventuelt

Der blev ikke fremsat yderligere punkter under eventuelt.

Dagsorden

Tidspunkt: 3. marts 2025 kl. 13.00-15.00

Sted: Teams møde

Deltagere:
Lejf Hansen (Sygehus Lillebælt), Charlotte Mose Hansen (Esbjerg og Grindsted Sygehus), Ann-Britt Juul (OUH), Bente Holm Ravn (Sygehus Sønderjylland), Mathias Hornbæk (Middelfart Kommune), Lone Boysen (Varde Kommune), Solveig Christensen (Nyborg Kommune), Torben Lindbæk-Larsen (Tønder Kommune), Kristina Lagoni (FTS), Kuno J.S. Kudajewski (FTS), Anne Wieland Tornøe (Regional IT), 
Christina Wie Gaarslev (TSS) og Claus Terkelsen (TSS). 

Dagsorden

  1. Velkommen
  2. Overordnet organisatorisk ophæng herunder samarbejder mellem Fælles Telemedicin i Syd og Telemedicinsk Servicecenter Syd
  3. Status fra Telemedicinsk Servicecenter Syd
  4. Økonomi 2024
  5. Økonomi 2025 inkl. ændringer til økonomimodellen for afregning af udstyr
  6. Bring Your Own Device (BYOD) – SAT-måler og BT-apparat
  7. Status Single device ved borger
  8. Eventuelt 

 

Referat

Deltagere:
Lejf Hansen (Sygehus Lillebælt), Charlotte Mose Hansen (Esbjerg og Grindsted Sygehus), Ann-Britt Juul (OUH), Bente Holm Ravn (Sygehus Sønderjylland), Mathias Hornbæk (Middelfart Kommune), Solveig Christensen (Nyborg Kommune), Torben Lindbæk-Larsen (Tønder Kommune), Kristina Lagoni Garbøl (FTS), Kuno J.S. Kudajewski (FTS), Anne Wieland Tornøe (Regional IT), 
Christina Wie Gaarslev (TSS) og Claus Terkelsen (TSS). 
 
Afbud: Lone Boysen (Varde Kommune) 

Ad 1. Velkommen

Mødet blev åbnet og alle deltagerne blev budt velkommen. Herefter en kort præsentationsrunde af mødedeltagerne. 

Ad 2. Overordnet organisatorisk ophæng herunder samarbejder mellem Fælles Telemedicin i Syd og Telemedicinsk Servicecenter Syd

Kristina Lagoni Garbøl præsenter med det formål, at give Styregruppen et indblik i organiseringen omkring Fælles Telemedicin i Syd (FTS) og Telemedicinsk Servicecenter Syd (TSS). Der er mange snitflader og stort samarbejde mellem FTS og TSS, men de har forskellig organisatorisk ophæng og ansvarsområder. Der var ikke uddybende spørgsmål fra Styregruppen.  

Ad 3. Status fra Telemedicinsk Servicecenter Syd

Christina Wie Gaarslev præsenterede opgaver i TSS. TSS har rundet et år og får positiv tilbagemelding fra samarbejdspartnerne og der er en jævn stigning i antal af udleverede Telekits. Der var ingen spørgsmål fra Styregruppen, men en kommentar om, at stigningen må vidne om, at TSS gør det godt. Tænker, at det vil fortsætte i 2025. 

Ad 4. Økonomi 2024

Christina Wie Gaarslev præsenterede økonomien for 2024. Samlet set var der et underskud på 582.677 kr. Christina Wie Gaarslev bemærkede, at det ikke har været forventet, at TSS gik i nul det første år og at der er to gode forklaringer på underskuddet. Den ene er, at opstart af TSS blev dyrere end forventet, men posten vil passe næste år. Den anden er indkøb af udstyr, kva modellen er, at Telekittet afbetales over 24 måneder. Underskuddet fordeler sig indenfor tre kategorier og den største post er indkøb. 
 
Der blev stillet spørgsmål til, om Styregruppen har en opgave med at melde tilbage til, hvor pengene kommer fra. Styregruppen har ikke en opgave i forhold til at informere i baglandet. Styregruppen er ansvarlig for, at TSS på sigt kommer i mål med en sammenhængende økonomi.  
 
Orienteringspunkt 
Orienteringen tages til efterretning.  

Ad 5. Økonomi 2025 inkl. ændringer til økonomimodellen for afregning af udstyr

Christina Wie Gaarslev præsenterede de fire forslag til ændringer i økonomien for 2025.  
 
Der blev stillet spørgsmål til, om borgerne kommer til at betale noget i forbindelse med ændringerne. Det gør borgerne ikke, modellen er, at kommuner og region betaler henholdsvis 35 og 65 % af det udstyr, der udleveres i forbindelse med indsatsen. Telekittet skal altid sendes retur, men det er de monitoreringsansvarlige der bestemmer, om borger kan beholde SAT-måler, BT-apparat og badevægten.  
 
Derudover blev det drøftet, om det er Styregruppen, der kan beslutte, om der skal ændres i økonomimodellen. Det er Styregruppens mandat på vegne af samarbejdsaftalens parter.  
 
Det blev også kommenteret, at en besvarelse på 35% på den årlige logistik lyder af meget. Imidlertid var en stor del af logistikudgiften i 2024 forbundet med opstart af lager. De 35% er er en konservativ sænkning af omkostningen forbundet med logistik, som også tager højde for, at vi kan have større aktivitet og have endnu flere udgifter forbundet med ombytninger af udstyr.  
 
Beslutningspunkt 
Styregruppen vedtog ændringen til økonomimodellen med de faldne bemærkninger. 

Ad 6. Bring Your Own Device (BYOD) – SAT-måler og BT-apparat 

Christina Wie Gaarslev præsenterede de ønskede ændringer til køb af måleudstyr og erfaringerne, som ligger til grund for ændringerne. Der blev stillet spørgsmål til, om TSS også på sigt overvejer BYOD på tabletten. Dette er noget TSS overvejer, men på nuværende tidspunkt har TSS kun ønske om BYOD på måleudstyret.  
 
Orienteringspunkt 
Orienteringen tages til efterretning.  
 

Ad 7. Status Single device ved borger

Christina Wie Gaarslev præsenterede, hvad der er sket siden sidste styregruppemøde og fremadrettet plan. TSS ønsker at række ud mod flere kommuner, for at få flere borgere inkluderet. Det blev kommenteret, at Styregruppen bør gå tilbage i eget bagland og undersøge om der er interesse for at bruge VitaComm på TSS-enhederne.  
 
Orienteringspunkt 
Orienteringen tages til efterretning.  

Ad 8. Eventuelt

Der blev ikke fremsat yderligere punkter under eventuelt.

Kommende møder i 2025:

  • 2. juni
  • 7. oktober
APPFWU02V